ჯემიანი ფხვიერი ნამცხვარი „ჟოზეფინა“ – სამარხვო რეცეპტი
ინგრედიენტები:
შაქარი – 200 გ
წყალი – 200 მლ
მარგარინი – 200 გ
სოდა – 1 ჩკ
ლიმონის წვენი – 2 სკ
ფქვილი – 3 ჭიქა
მარილი
ჯემი
მომზადება:
მარგარინი, შაქარი, მწიკვი მარილი და 2 ჭიქა ფქვილი ხელით ავაფხვიეროთ, დავასხათ წყალში გახსნილი სოდა, 2 სკ ლიმონის წვენი ან 1 სკ ძმარი. მოვზილოთ ცომი. შემდეგ დავუმატოთ კიდევ 1 ჭიქა ფქვილი.
გადავიტანოთ მაგიდაზე. მიღებული ცომი გავყოთ სამ ნაწილად. გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ სათითაოდ 180 გრადუსზე. თბილ ფენებს ჩამოვუსწოროთ გვერდები. ჩამონაჭრელები დავფქვათ. ფენებს წავუსვათ ნებისმიერი ჯემი.
გემრიელი.ჯი