შემადგენლობა
4 ჭიქა ჟოლოს წვენი
2 ჭიქა ბროწეულის წვენი
2 ჭიქა ვაშლის წვენი (სასურველია გაუფილტრავი)
1 ჭიქა მშრალი წითელი ღვინო (თუ მსუბუქი გემო გსურთ, ნახევრად მშრალი აირჩიეთ)
½ ჭიქა ბრენდი ან კონიაკი (უფრო ინტენსიური არომატისთვის)
1 ჭიქა მინერალური წყალი (ცოტა შუშხუნისთვის)
1 ფორთოხალი, თხელ ნაჭრებად
1 ლიმონი, თხელ ნაჭრებად
1 ლაიმი, თხელ ნაჭრებად
1 ვაშლი, თხელ ნაჭრებად
1 მსხალი, თხელ ნაჭრებად
½ ჭიქა ახალი ჟოლო
½ ჭიქა ბროწეულის მარცვლები
2 დარიჩინის ჩხირი
ახალი როზმარინის ტოტები (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
საფეხურები:
სანგრიის ბაზის მომზადება: დიდ გრაფინში ან სასმლის მომზადების ფართო თასში ჩაასხით ჟოლოს წვენი, ბროწეულის წვენი და ვაშლის წვენი. შემდეგ დაამატეთ წითელი ღვინო და ბრენდი (ან კონიაკი). კარგად აურიეთ.
ხილისა და სანელებლების დამატება: სანგრიის ნარევს დაუმატეთ ფორთოხლის, ლიმონის, ლაიმის, ვაშლის და მსხლის ნაჭრები. შემდეგ ჩაყარეთ ახალი ჟოლო, ბროწეულის მარცვლები და დარიჩინის ჩხირები.
გაცივება: დატოვეთ სანგრია მაცივარში მინიმუმ 1–2 საათით, უკეთეს შემთხვევაში მთელი ღამით, რათა არომატები ერთმანეთს კარგად შეერწყას.
შუშხუნისა და სერვირების მომზადება: სერვირებამდე ცოტა ხნით ადრე სანგრიას დაუმატეთ მინერალური წყალი. კარგად აურიეთ, დაასხით ჭიქებში და მორთეთ როზმარინის ტოტებით (სურვილისამებრ).
მომზადების დრო:
მოსამზადებლად: 10 წუთი
გაციება: 1–2 საათი
შენიშვნა
ალკოჰოლის რაოდენობა შეგიძლიათ მოარგოთ თქვენს გემოვნებას. თუ მეტად შუშხუნა ვერსია გინდათ, მინერალური წყლის ნაცვლად გამოიყენეთ შამპანური ან პროსეკო.
rogor.ge