საინტერესო

როგორ მოვამზადოთ საშობაო სანგრია

სასმელი, რომელიც საახალწლო სუფრას დაამშვენებს - რეცეპტი

როგორ მოვამზადოთ საშობაო სანგრია

შემადგენლობა

4 ჭიქა ჟოლოს წვენი

2 ჭიქა ბროწეულის წვენი

2 ჭიქა ვაშლის წვენი (სასურველია გაუფილტრავი)

1 ჭიქა მშრალი წითელი ღვინო (თუ მსუბუქი გემო გსურთ, ნახევრად მშრალი აირჩიეთ)

½ ჭიქა ბრენდი ან კონიაკი (უფრო ინტენსიური არომატისთვის)

1 ჭიქა მინერალური წყალი (ცოტა შუშხუნისთვის)

1 ფორთოხალი, თხელ ნაჭრებად

1 ლიმონი, თხელ ნაჭრებად

1 ლაიმი, თხელ ნაჭრებად

1 ვაშლი, თხელ ნაჭრებად

1 მსხალი, თხელ ნაჭრებად

½ ჭიქა ახალი ჟოლო

½ ჭიქა ბროწეულის მარცვლები

2 დარიჩინის ჩხირი

ახალი როზმარინის ტოტები (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)

საფეხურები:

სანგრიის ბაზის მომზადება: დიდ გრაფინში ან სასმლის მომზადების ფართო თასში ჩაასხით ჟოლოს წვენი, ბროწეულის წვენი და ვაშლის წვენი. შემდეგ დაამატეთ წითელი ღვინო და ბრენდი (ან კონიაკი). კარგად აურიეთ.

ხილისა და სანელებლების დამატება: სანგრიის ნარევს დაუმატეთ ფორთოხლის, ლიმონის, ლაიმის, ვაშლის და მსხლის ნაჭრები. შემდეგ ჩაყარეთ ახალი ჟოლო, ბროწეულის მარცვლები და დარიჩინის ჩხირები.

გაცივება: დატოვეთ სანგრია მაცივარში მინიმუმ 1–2 საათით, უკეთეს შემთხვევაში მთელი ღამით, რათა არომატები ერთმანეთს კარგად შეერწყას.

შუშხუნისა და სერვირების მომზადება: სერვირებამდე ცოტა ხნით ადრე სანგრიას დაუმატეთ მინერალური წყალი. კარგად აურიეთ, დაასხით ჭიქებში და მორთეთ როზმარინის ტოტებით (სურვილისამებრ).

მომზადების დრო:

მოსამზადებლად: 10 წუთი

გაციება: 1–2 საათი

შენიშვნა

ალკოჰოლის რაოდენობა შეგიძლიათ მოარგოთ თქვენს გემოვნებას. თუ მეტად შუშხუნა ვერსია გინდათ, მინერალური წყლის ნაცვლად გამოიყენეთ შამპანური ან პროსეკო.

rogor.ge

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close