ანა მიქაძე- ჩიკვაიძე, მკვლევარი:

_ ახლა კი ძალიან ცოტა რამ წიგნიდან “ამბავი ქართულ ყველზე”.

სიმენსები ჩვეულებრივი მოგზაურები არ იყვნენ საქართველოში.. ცნობილი ნოვატორები და ინოვაციების მამები საქართველის მეორე სამშობლოდ აღიარებდნენ…
ამიტომ, ერთ მშვენიერ საღამოს, გერმანულ მყუდრო ბარში ვახშმობისას, ფონ კუჩენმ(ბ)ახს , ბრაზილიაში ფერმერულ საქმიანობისთვის გულამომჯდარს, სიმენსი, გაცხარებით უმტკიცდება რძის მოსაპოვებლად ბრაზილიაში კი არა, საქართველოში უნდა ჩაედო ინვესტიცია.

თავის დაჟინებულ რჩევას იმით ამყარებდა, რომ _
ქართული რძე უძვირფასეს მიკროლემენტებს შეიცავს, მათ შორის ოქროსო…

ქვემო ქართლს ასახელებდა რძის საბადოდ. იმ ერთ მშვენიერ საღამოს ვახშამზე, ჭიქა ბურგუნდიული ღვინის და შვეიცარიული ყველის თანხლებით, ფინ სიმენსმა ფონ კუჩენმახი დაარწმუნა და ეს საკმაოდ მოქნილი ტვინის, გერმანული წარმოშობის შვეიცარიელი, ყარსის გავლით მესხეთს მიუახლოვდა…

კომენტარები