საინტერესო
პომიდორის კანი კიბოს რისკს ამცირებს

გამოცემა Scientific Reports აქვეყნებს კვლევებს, რომელიც ორგანიზმზე სხვადასხვა საკვებისა და ნივთიერებების გავლენაზე მიუთითებს.
მეცნიერებმა მრავალი ცდის შემდეგ დაადგინეს, რომ კაროტინები და პიგმენტური ნაერთები, რომლებიც შეფერილობას აძლევენ პომიდვრებს, ჩვენს ორგანიზმს და განსაკუთრებით, კანს ულტრაიისფერი გამოსხივებისგან იცავს.
ცდა თაგვებზე ჩატარდა. კანის კიბოთი დაავადებული მღრნელები, რომლებიც პომიდორს მიირთმევდნენ, მათი დაავადება უფრო ნელა მიმდინარეობდა, ვიდრე იმ პოპულაციაში, რომლებსაც პომიდვრით არ კვებავდნენ.
იმედი ნიუსი