მსოფლიო
იცოდით, რომ კორკოტს იტალიაშიც ამზადებენ?
როგორ კეთდება კოლვა, რომელსაც მიცვალებულის ხსენების დღეს მიირთმევენ
„იცოდით? პულიის რეგიონში (იატლია) მიცვალებულის დღესთან დაკავშირებით წანდილს, კოლიოს, კორკოტს რომ ამზადებდნენ?
.
Colva (კოლვა) ჰქვია. ცოტა განსხვავებულია ჩვენი ქართული რეცეპტისგან, მაგრამ ესეც გემრიელია. მოკლედ, ხორბალი მოხარშული, უმატებთ ბროწეულის მარცვლებს, შოკოლადი გახეხილი ან დაჭრილი, ნიგოზი დაჭრილი, შაქარი რამდენიმე კოვზი და მოხარშული ღვინო. რადგან მოხარშული ღვინო ცოტა რთულია საპოვნელად, თაფლით შევცვალოთ. ავურიოთ კარგად ინგრედიენტები და ესეც ჩვენი პულიის იტალიური კორვა (კორკოტი)“, – წერს მაკა ჯუღელი სოციალურ ქსელში.