რედაქტორის გვერდირელიგია

როდის უნდა დავთესოთ სააღდგომო ჯეჯილი?

სააღდგომო ჯეჯილის დათესვის დროც მოვიდა. აი, როგორ ითესება იგი:

500 გრამი ხორბალი გავრეცხოთ, დავასხათ თბილი წყალი და გავაჩეროთ 10-12 საათი (1 ღამით).

მეორე დღეს წყალი გადავასხათ, ხორბალი კიდევ ერთხელ გავრეცხოთ, დავასხათ წყალი და 24 საათის განმავლობაში დავტოვოთ თავდახურულ ჭურჭელში (დილით შევამჩნევთ, რომ ხორბალი პატარა თეთრ ფესვს გაიკეთებს). ლანგარზე დავაფინოთ სველი ბამბა და გადავანაწილოთ ხორბალი. მოვათავსოთ ლანგარი თბილ და მზიან ადგილზე (ეს ხელს შეუწყობს სწრაფ ზრდას). ყოველდღე სანამავით მოვრწყათ ჯეჯილი და ვეცადოთ შევინარჩუნოთ სინესტე. 7-10 დღეში ჯეჯილი საკმარისად იქნება გაზრდილი. აღდგომის დღესასწაულზე კი, ის თქვენს სუფრას დაამშვენებს.

ქრისტიანული, ძველი ტრადიციის მიხედვით, ბზობის კვირას, მორწმუნეები ხორბალს ლანგარზე თესენ. ასევე ძველი ქრისტიანული წესის თანახმად, მორწმუნეები აღდგომის დღესასწაულს ერთმანეთს პასკითა და ჯეჯილში ჩადებული წითელი კვერცხებით ულოცავენ.
მწვანე ჯეჯილი ახალი ცხოვრების სიმბოლოა, რომელიც იესო ქრისტემ ადამიანებს თავისი აღდგომით მიანიჭა.

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close